Open cages

Обираючи альтернативи молочним продуктам, ви відмовляєтесь від експлуатації таких захопливих, чутливих та розумних тварин, як корови. Всупереч досить великим розмірам, вони не агресивні й нікому не шкодять.

Корова живе в дикій природі понад 20 років. Хоча вони живуть табунами, кожен з представників цього виду має індивідуальні риси характеру. Вчені з Кембридзького університету виявили, що корови — дуже доброзичливі тварини, можуть приймати рішення на основі співчуття та співпереживання й вчитися один в одного. Як і люди, вони не люблять бути на самоті. Вони створюють міцні сімейні та дружні стосунки.

Корови доглядають за своїми дітьми до 3 років. Професор Джо Стокі з університету Іллінойсу також додає, що парнокопитні батьки — це і хороші друзі, і вчителі. Вони чудово готують своє потомство до життя. Матері-корови дуже часто користуються допомогою своїх матерів для виховання телят. Корова не байдужа до телята-сироти, а також може піклуватися про інших дітей.

Веселощі — одне з улюблених занять цих тварин. Якщо корів випустити на свіже повітря, вони можуть тривалий час бігати й стрибати, як собаки. Наприклад, вони вміють грати з м’ячем.

Професор Дональд Брум з Кембридзького університету підтверджує, що корови чудово розв’язують проблеми. Коли тварина бореться з проблемою, її серцебиття прискорюється і досягає свого максимуму, під час розв’язання проблеми, так само як і в людей.

Корови мають гарну просторову пам’ять і запам’ятовують людські обличчя. Дослідження, проведене в Саскачеванському університеті (Канада), підтверджує, що вони можуть пам’ятати їх до шести місяців! Вони пам’ятають як обличчя людей, які заподіяли їм страждань, так і ті, які приязно ставляться до них, і що вони можуть ефективно розрізняти їх. Корови, як й інші тварини, люблять грітися на сонці, обійматися і пеститися.

Корови, як і ми, понад усе цінують життя, тому ми часто чули про їх успішні й безрезультатні втечі з транспорту по дорозі на забій. Вони просто знають, що їх чекає, відчувають, чим це закінчиться. Якщо у вас є можливість безпосередньо сконтактувати з цими тваринами, вони вам одразу сподобаються і припадуть до душі.

Авторка: Марлена Кропідловська, активістка «Відкриті клітки Польща»
Переклад з польської: Альберт Мончка, активіст ГО «Відкриті клітки Україна»
Адаптація: Решетняк Анастасія, активістка ГО «Відкриті клітки Україна»
Оригінал тут: https://www.otwarteklatki.pl/blog/dlaczego-krowy-sa-tak-fascynujacymi-zwierzetami