Open cages

Коли ви бачите і чуєте про страждання тварин, ви, можливо, задумуєтесь — як я можу їм допомогти? Може здатися, що одна людина мало що може зробити, та насправді кожен з нас має великий вплив на долю звірів. Як ефективно допомогти тваринам? Ось 7 способів зробити щось добре для інших істот.

Які тварини найбільше потребують допомоги?
Собака, курка, корова, щур, свиня, кішка — всі ці тварини однаково здатні відчувати біль і страх. На жаль, тварини, яких утримують для їжі та одягу, складають переважну більшість тварин, які страждають від людей. Мало того, сільськогосподарські тварини, як правило, живуть у жахливих умовах і піддаються жорстоким практикам, таким як обрізання дзьобів та хвостів без анестезії або утримання в тісній клітці. Кожен їхній день наповнений муками. З цієї причини будь-яка допомога, спрямована у цю сферу, надзвичайно важлива — саме тут страждає найбільше тварин, а умови життя — найгірші. Тому, якщо ви дійсно хочете діяти ефективно, варто долучитися до допомоги тваринам, що живуть на фермах. Ось 7 способів ефективно їм допомогти. Ми розділили їх на дві категорії.

Як я можу допомогти тваринам, якщо у мене немає часу?

1) Чудовим ефективним способом, який вимагає лише 10 хвилин на тиждень, є приєднання до спільноти “Відкритих кліток”: https://opencages.com.ua/take-action/volunteer. Захисники регулярно отримують електронні листи з проханням про швидкі та прості дії для тварин, наприклад, надсилання електронного листа, підписання петиції або коментування публікації у Facebook. Це найпростіший спосіб повідомити компаніям та політикам, що ми не погоджуємось з жорстоким поводженням з тваринами та насильством над ними. Спільний голос тисяч людей важко ігнорувати — приєднуйтесь до нього!

2) Одним з найпростіших та найефективніших способів допомогти тваринам є підтримка ефективних організацій, що працюють у цій галузі. Бюджети організацій, що підтримують тварин, дуже обмежені, особливо у порівнянні з масштабами проблеми. Пожертвування є дуже важливою формою допомоги — кожне пожертвування в розмірі 7 гривень, внесене на наш рахунок, рятує до 14 тварин від проживання в промисловому розведенні. Регулярна підтримка особливо важлива для планування діяльності в довгостроковій перспективі. Якщо ви хочете мати такий великий вплив на долю тварин, приєднуйтесь до благодійників «Відкритих кліток».

3) Вибирайте рослинну дієту! Відмовляючись або обмежуючи споживання продуктів тваринного походження, ви зменшуєте попит на продукти, які спричиняють страждання тварин. На додаток, рослинна дієта корисна, смачна та допомагає збереженню навколишнього середовища.

4) Підписуйте петиції! Це голос підтримки наших постулатів, який допомагає нам у переговорах з компаніями чи політиками та показує, як багато людей дбають про добробут тварин.

5) Діліться нашим контентом у соціальних мережах! Завдяки цьому ми можемо охопити ширше коло людей, щоб вони також дізнавались про те, як поводяться з тваринами в промисловому сільському господарстві та що ми можемо з цим зробити.

У вас є трохи більше часу, щоб допомогти тваринам?

6) Приєднуйтесь до нас як волонтер(ка)! У нас є локальні групи у 2 містах України: Києві та Львові. Працюючи волонтером, ви не лише здійснюєте свій вклад у допомогу тваринам, але й дізнаєтесь про нові речі та зустрічаєтесь з людьми, які поділяють ваші цінності та інтереси. Ви можете взяти участь у багатьох видах діяльності — від організації заходів, до роботи зі ЗМІ, створення графіки та відео, від написання статей у блозі до координації кампаній.

7) Беріть участь у наших заходах! Слідуйте за нами у Facebook та Instagram — там, на заходах, ви можете дізнатись про організовані нами кампанії, акції, події та розіграші. Ваша присутність на них дозволить нам ефективніше просувати кампанії, які справді покращують долю тварин.

Як бачите, є багато способів допомогти тваринам, тому точно знайдеться варіант для кожного. Ці методи приносять реальні зміни — ефективність наших дій підтверджена зовнішньою організацією з оцінки ефективності Animal Charity Evaluators. Крім того, дослідження показують, що люди, що займаються благодійницькою діяльністю, щасливіші, здоровіші та живуть довше! Варто пам’ятати, що доля тварин залежить від кожного з нас — будьте частиною цієї гарної зміни!

Авторка: Магдалина Лапінська, активістка “Otwarte klatki” (Польща)
Переклад з польської: Альберт Мончка, активіст ГО “Відкриті клітки Україна”
Адаптація: Ніна Новосельська, активістка ГО “Відкриті клітки Україна”
Оригінал тут: https://www.otwarteklatki.pl/blog/pomoc-zwierzetom-co-mozesz-zrobic-9-sposobow-dla-kazdego