Open cages

Тварини, хоч і не розмовляють, але здатні проявляти свої почуття як до людей, так і до інших особин свого виду. Наприклад, кити, щоб заманити самок, випромінюють ультразвук, згинаючи своє 40-тонне тіло в незвичних позах.

А як щодо кохання у корів? Чи здатні вони до якихось глибоких почуттів і чи можуть проявляти їх? Звичайно!

У попередніх статтях про корів ми писали, що вони встановлюють глибокі зв’язки у стаді, відчувають емоції та мають почуття. Вони можуть піклуватися один про одного, а також про тварин інших видів. Одним з найважливіших елементів внутрішнього життя корів є усвідомлення того, що таке кохання та як це – бути коханим.

На основі заяв багатьох доглядачів з різних заповідників для тварин, ми знаємо, що корови люблять леститися і виявляють свою симпатію облизуванням, що для них, як і для собак, рівносильно поцілункам.

Згідно з дослідженнями, вуха відіграють величезну роль у зчитуванні почуттів корів. В одному з експериментів, коли корову гладили й вона відчувала задоволення, її вуха звисали або вільно, або нахилено. Вуха корови приймають такі положення, коли, наприклад, вони обіймають один одного або проводять час зі своїми коханим чи коханою, лежачи на траві.

Також люди помітили, що стоячі вуха в положенні 90 градусів означають тривогу, невпевненість і страх. Таке положення вух корів з’являється, коли їх відокремлювали від коханого або коханої. Це викликало високий рівень стресу в обох особин, а також пригнічення, розгубленість, а в крайньому разі – депресію.

Кохання – це емоція, яка відіграє дуже важливу роль в емоційному житті корів. Їм не потрібні особливі приводи, щоб проявляти свої почуття. Багатьом з людей треба навчитися від них безкорисливості, вірності та любові.

Авторка: Арлета Сераковська, активістка «Відкриті клітки Польща»
Переклад з польської: Альберт Мончка, активіст ГО «Відкриті клітки Україна»
Адаптація: Анастасія Решетняк, активістка ГО «Відкриті клітки Україна»
Оригінал тут: https://www.otwarteklatki.pl/blog/jak-kocha-krowa