Як неприбуткова організація, ми розраховуємо на підтримку людей, які, як і ми, піклуються про долю тварин і вирішили долучитися до нашої боротьби. Ми хочемо, щоб кожна людина, яка працює з нами, мала доступ до інформації про наші фінанси. Саме завдяки взаємній довірі ми можемо разом змінити світ для тварин на краще!

Ми хочемо бути прозорими щодо наших фінансових потоків, тому нижче ми доступно та відкрито відповідаємо на питання, де ми взяли гроші у 2020 році? Крім того, протягом кількох років ми публікуємо зведення наших річних витрат (див. підсумок за 2018, 2019 та 2020 роки).


Чому ми так ретельно обговорюємо наші фінанси?

Саме ви створюєте Відкриті Клітки! Саме завдяки вашій підтримці ми можемо боротися за кращу долю тварин. Кожна пожертва до нашої організації є знаком довіри та сигналом того, що ми діємо разом на благо тварин. Ми вважаємо, що нашим обов’язком є ​​надання вичерпної інформації про нашу діяльність та функціонування організації людям, які разом з нами створюють цю організацію. У Відкритих Клітках ми щодня діємо від вашого імені й хочемо, щоб ви нам повністю довіряли. Тільки спільними зусиллями ми можемо змінити світ для тварин.

Участь у благодійних заходах

У своїй діяльності ми зосереджуємось на тому, щоб показати правду про страждання тварин. Щодня ми розкриваємо реальність, щоб мати можливість її змінити. На жаль, у світі ще багато людей, які зробили бізнес із страждань тварин. Селекціонери та інші, хто наживається на жорстокості, роблять все можливе, щоб приховати від суспільства умови, в яких живуть тварини. Коли ми відкрито говоримо про свої фінанси, ми показуємо, що нам нема чого приховувати, і наша мета зрозуміла – змінити світ на краще.

Ми також публікуємо офіційні фінансові звіти, але вважаємо, що через їхній дуже формальний характер вони недостатньо читаються зацікавленими особами. Тому в цій статті ми вирішили описати наші фінанси більш ясно.

Наші джерела фінансування у 2020 році

Минулий рік був надзвичайно важким для всіх нас – пандемія викликала страх за власне здоров’я та здоров’я наших близьких, а також величезну невпевненість у завтрашньому дні. Проте одне виявилося незмінним – ваша турбота про тварин і прагнення допомогти. Ми вкотре переконалися на власні очі, скільки в людях добра та співчуття. Щиро дякуємо всім вам – за кожне добре слово, кожен жест підтримки та кожен день нашої боротьби за кращий світ!

Гранти (96,32%)

До цієї категорії входять, зокрема кошти, які ми отримали на діяльність, спрямовану на популяризацію рослинного харчування. Донор, який профінансував грант, бажає залишитися анонімним. Завдяки цим коштам ми розвиваємо кампанії UA Plant-based та Plant-based Challenge. Крім того, у 2020 році ми отримали грант, наданий нам у рамках Open Wing Alliance за діяльність з покращення долі курей-несучок. Також ми отримали фінансову підтримку від  Open Philanthropy для підтримки кампаній та комунікацій, направлених на побудову руху та діяльність з покращення долі курей-несучок. Завдяки гранту від Fur Free Alliance ми створили документальний фільм про українські хутрові ферми “Норкотрафік”. Також ми отримали грант від TINY BEAM FUND, кошти з якого повністю використані на забезпечення проведення економічного дослідження щодо технологічного переходу від батарейного утримання курей на системи вільного вигулу.

Онлайн пожертви від фізичних осіб (3,01%)

Для нас це дуже важлива категорія пожертв. Це показує, як багато з вас довіряють нам і підтримують нашу діяльність. Кожного року ця категорія дає нам зрозуміти, скільки людей думають так само як ми, і разом з нами вони будують кращий світ для тварин і людей. Відкриті клітки існують завдяки вам!

Співпраця та партнери (0,22%)


Нашу діяльність також активно підтримують компанії.
У чому полягає наша співпраця? Компанії надають нам певний відсоток від продажу своїх товарів чи послуг, роблять пожертви або вирішують організувати особливий захід – вони заохочують своїх клієнтів чи співробітників підтримувати Відкриті Клітки.

Скриньки для пожертв (0,04%)

У містах, де працюють наші місцеві філії, ви можете знайти наші скриньки для пожертв. Ви знайдете їх у привітних ресторанах, магазинах та інших місцях. Роблячи покупки, не забудьте кинути кілька гривень для тварин!

Заходи (0,40%)

Допомога тваринам набуває різних форм. Одним із найцікавіших є участь у заходах, які організовують наші активісти. Кожен знайде щось для себе – татуювання, печиво, майстер-класи та багато іншого. Минулого року це було не дуже багато заходів оффлайн, однак, нам вдалося організувати підтримку і в онлайн-просторі.

Сувенірна продукція (0,02%)
Відкриті Клітки мають свою лінійку сувенірної продукції та одягу. За пожертви до організації ви можете придбати речі з символікою на тему захисту прав тварин, і спрямувати кошти на нашу боротьбу за кращу долю звірят. Ви можете запитати каталог продукції онлайн, а також знайти її під час офлайн заходів.

Скільки ми отримали у 2020 році?
У 2020 році ми отримали 3705458  гривень. Ви можете переглянути детальну фінансову звітність на нашому вебсайті у вкладці Публічна інформація.

Через методологічні відмінності можуть бути незначні розбіжності між тим, що ми тут описуємо, і тим, що входить до бухгалтерських документів – тут ми вважаємо дату надходження коштів на рахунок як ключову.