У зоозахисті законотворча діяльність відіграє вирішальну роль, тож зацікавленість та залученість спеціалістів зі сфери юриспруденції є дуже важливою. Навесні 2018 року команда організації “Відкриті клітки” провела першу в Україні Зоозахисну юридичну конференцію та виявила зацікавленість великої кількості спеціалістів у сфері захисту тварин.  А цьогоріч ми вирішили з’ясувати, як майбутні юристи – студенти провідних ВУЗів країни, бачать захист тварин в законодавчій сфері: які проблеми виділяють та які пропонують рішення. Тож ми оголосили конкурс на краще есе на тему: “Аналіз тенденцій розвитку законодавчих основ в зоозахисті”.

Отримані роботи приємно вразили різноманітністю тем: жорстоке поводження з тваринами, тестування на тваринах та використання їх у сфері розваг, питання добробуту сільськогосподарських тварин. Так, насправді проблем дуже багато, всі вони потребують термінового втручання і ми дуже раді, що цим цікавляться майбутні спеціалісти. Особливу увагу було спрямовано на законодавче врегулювання умов утримання фермерських тварин, адже це саме та група живих істот, що вмирає і страждає задля задоволення людських потреб у найбільшій кількості та не привертає гідної уваги з боку суспільства.

Окремо ми виділили роботі студентів Національного Університету ім. Франка, що у Львові. Степанюк Вікторія та Темех Андрій – 1 та 3 місце. А також роботу Ільченко Івана, студента Київського Національного Університету ім. Шевченка – 2 місце.

Вітаємо переможців та запрошуємо до нашої міжнародної команди зоозахиснків разом творити позитивні зміни у світі!

.