На відео з ферми Бангкока https://drive.google.com/file/d/1bGevfotLvMFfvokXLolzGL-D72aP-tkj/view можна побачити тварин, які зазнали справжніх тортур під час забою в туристичній столиці світу.

Andrew Skowron

Нові жахливі кадри розслідування показують, що на тайській бійні поблизу Бангкока свиней штовхають, б’ють та ріжуть без оглушення. У листопаді 2019 року представники організації захисту тварин “Open Cages UK” відвідали дві свиноферми та бійню у Таїланді – і те, що вони там побачили, шокує.

Перед транспортуванням свиней, працівники ферм штовхали їх ногами з усією силою, б’ючи шипами у боки, щоб примусити тих зайти до вантажівки. Коли шипів виявлялося недостатньо, аби змусити свиней швидше рухатися, робітники переходили на шокери для худоби і без жодного співчуття били нажаханих тварин струмом.

Ту ж процедуру повторювали на бійні. Під вереск свиней в забійному цеху, робітники неодноразово застосовували металеві ломаки та шокери для худоби, щоб перегнати тварин з вантажівок до загонів.

Через кілька метрів працівники забивали довгі металеві гачки в пащу свиней – часто пробиваючи щоки в процесі, – щоб перетягнути їх на місце для вбивства. На кадрах розслідувачів також показано, що свиней зарізають без оглушення чи будь-якого полегшення болю; перерізують горлянки і вони стікають кров’ю, будучи ще при тямі, на очах в інших тварин.  Свиней били дошками навіть після перерізання їм горла, швидше за все, для того, щоб вони перестали чинити опір.

Andrew Skowron

Минулого року Бангкок був найпопулярнішим туристичним напрямком у світі, 22 мільйонами туристів з усього світу відвідали це місто, і, як очікується, кількість туристів цього року буде ще більшою.

Не лише британські туристи мали б жахнутись жорстокості, яка супроводжує їхній бангкокський бекон. Принаймні, ці нові кадри свідчать про те, що у влади Таїланду виникають серйозні проблеми з виконанням законів про добробут тварин; забій без належного приглушення – нелегальний в Таїланді. Але значна частина жорстокості, яку побачили розслідувачі, є законною – починаючи від тісних умов утримання та закінчуючи  металевими дрючками.

“Те, що ми бачимо на цих кадрах, – це безпрецедентний рівень жорстокості”, – каже Коннор Джексон, генеральний директор Open Cages UK – “Споживачі мають усі підстави бути стурбованими умовами утримання тайських свиней. Влада Таїланду несе відповідальність за дотримання законів про добробут тварин і їхній захист від таких страждань, яких зазнали ці свині”.