На перший погляд, «весілля» та «зоозахисна діяльність» —  це два абсолютно різні поняття, які не мають нічого спільного. Проте повні ініціативи й ентузіазму молоді пари, охочі підтримати «Відкриті Клітки», започаткували новий рух і знайшли спосіб зробити корисне для захисту тварин навіть під час свого одруження. 

Багато хто з нас асоціює весілля з величезною кількістю букетів чи коробок з цукерками та пляшками вина, але молодята вирішили змінити цю традицію: приблизно 70% з них виявили бажання використати кошти на дійсно корисну справу, а не на квіти, солодощі та  алкоголю. Цікаво, що ця тенденція стає все популярнішою в Польщі: молоді пари продовжують вражати своїми прагненням не лише відсвяткувати знаменний день, а й допомагати тваринам. 

Кожен із нас, піклуючись про знедолених тварин, має змогу допомогти «Відкритим кліткам», або іншій зоозахисній організації долучившись до нового руху — лише запитайте ваших гостей на весіллі витратити кошти на пожертву замість квітів або вина. Важливо зазначити, що ми не закликаємо вас відмовлятись від весільних подарунків, а замінити на пожертви лише букети чи цукерки, які гості, зазвичай, дарують додатково.

Ми підтримуємо ваше рішення допомогти тваринам і організувати весілля таким чином: будь ласка, зверніться за наступною адресою contact@opencages.com.ua, і ми охоче розповімо вам про подібні заходи, а також допоможемо з організацією будь-якого свята. Окрім цього, ми з радістю хотіли б розповісти про вашу історію в нашому блозі, а поки дізнаймося про тих, хто вже успішно відсвяткував своє одруження і приклав чимало зусиль для допомоги зоозахисному руху. 

Весілля, що відбулось у Варшаві, вразило своєю унікальністю: лише 100% веганські блюда на вечірці, а замість букетів квітів — пожертви для підтримки діяльності «Відкритих кліток». Саме завдяки цьому святкуванню було зібрано чимало грошей для розвитку кампанії «Ціна хутра».

Одна з пар, яка долучилась до нового «весільного руху», поділилася своїми думками та враженнями: «Наші друзі, яких ми запросили на весілля, знають про «Відкриті клітки». Більшість з них вегетаріанці чи вегани, тому вони лише підтримали нашу ініціативу. Проте були гості, які щоденно вживають м’ясні продукти, але абсолютно проти нелюдського розведення тварин із метою виробництва хутра. Окрім цього, багато хто з них зазвичай купують яйця органічного виробництва від курочок, які не мають жодних обмежень руху, або яйця від курей вільного вигулу, і взагалі повільно відмовляються від молочних продуктів. Я дуже радію, що все більше молодих людей стають обізнаними споживачами, і також дякую «Відкритим кліткам» за це. Дехто з нашої родини все ж таки не розуміють, для чого була ця інновація, але в запрошеннях на весілля ми пояснили, що хочемо замінити квітки та вино на пожертви, тому вони з цим погодились».

Якщо ви прагнете доєднатися до людей, які змінюють світ тварин на краще під час конкретної церемонії або події, ми раді допомогти вам з організацією. Сплануйте своє унікальне весілля, підтримуючи добру справу для блага тварин! 

Детальніша історія з польського весілля тут: 

https://www.otwarteklatki.pl/blog/wyjatkowy-slub


Авторка статті: Валерія Лукьянчук, активістка ГО «Відкриті клітки Україна»