17–20 серпня пройшла конференція CARE (Conference on Animal Rights) у Варшаві. Частина нашої команди в складі шести людей відвідала захід.

Наші координаторки Алевтина та Марічка розповіли про новини та складнощі зоозахисту в Україні під час війни. Також ми волонтерили, спілкувалися із зоозахисниками з усього світу і, звісно, надихалися.

На конференції зібралося 300 людей для того, аби обговорити новини, тренди та стратегії велферизму та зоозахисту у світі.

З найновіших тем дізналися більше про ферми для розведення восьминогів та ферми для розведення комах. І хоча такий різновид експлуатації тварин в Україні невідомий, але ми теж маємо готуватися на випадок схожих активностей.

Найголовніше, що ми зробили — це розповіли Європі про війну в Україні і її вплив на тварин та зоозахист. Згадали всіх, хто допомагає веганам, веганкам та тваринам в Україні — UAnimals, Lviv Vegan Kitchen, Кожна Тварина, Lya Vegan та інші. Говорили про екологічні катастрофи — підрив Каховської ГЕС, знищення російськими військовими заповідників, ферм і полів України.

Авторка: Ольга Шевчук, активістка організації «Відкриті клітки Україна»