Чи знаєте ви, що понад 70% нових та рецидивуючих інфекційних захворювань мають тваринне походження? Атипова пневмонія, Ебола, SARS, Mers, Зіка, ВІЛ, пташиний та свинячий грип передаються людині від тварин. Тобто їх природним резервуаром є тварини: пальмові вівери, кажани, навіть кобри.

Open Cages

На думку дослідників, найімовірнішим джерелом нинішньої пандемії є ОДИН із КИТАЙСЬКИХ “МОКРИХ РИНКІВ”, на якому тварин вбивають на очах у покупців. “Мокрими” такі ринки називають тому, що працівники постійно поливають підлогу водою, щоб змити з прилавків кров, бруд і залишки розібраних туш. Умови на цих ринках не тільки жорстокі для тварин, але й становлять серйозну загрозу для здоров’я населення.
Епідеміологи та інші спеціалісти з охорони здоров’я закликають до глобальної заборони мокрих ринків. Понад 200 благодійних організацій звернулися із закликом до ВООЗ, заявивши, що заборона ринків диких тварин припинить майбутні пандемії. З цим погодилася і голова Організації Об’єднаних Націй з питань біорізноманіття Елізабет Марума Мрема.
Ринки живих тварин – це не просто азійська проблема. Вони існують у всьому світі. Такі ринки є і в Україні. Тільки на одеському продуктовому ринку “Привозі” щодня продається незлічена кількість живої риби та тварин.
Зменшення ризику виникнення іншої пандемії вимагає усунення всіх місць, де живі тварини продаються та вбиваються для споживання. Вводячи глобальну заборону на ринки та магазини живих тварин, ми можемо зменшити їх страждання та мінімізувати ризик майбутніх епідемій.

Open Cages

Підпишіть петицію до Організації Об’єднаних Націй, Всесвітньої організації охорони здоров’я та локальних органів виконавчої влади України, щоб усунути одну з найбільших загроз здоров’ю населення.
Петиція тут.

Open Cages