Anima International

Можливо, ви чули, що на міжнародній арені організація «Відкриті клітки» – в коаліції з десятьма іншими країнами – функціонують як Anima International. Організація складається з представництв у Польщі, Україні, Естонії, Данії, Норвегії, Великобританії, Франції, Литві, Білорусі та Росії.
Anima International – як і «Відкриті клітки» – має на меті ефективно зменшити страждання тварин і зосереджується головним чином на промисловому фермерстві, які спричиняють страждання найбільшої кількості тварин. Міжнародне співробітництво та взаємопідтримка підвищують нашу ефективність у досягненні цієї мети, зокрема веденням діяльності поза межами Європи та надаючи допомогу тваринам там, де вони страждають.
У діяльності Anima International ми можемо виділити 5 основних сфер, на яких ми зосередились:

1) Ми проводимо розслідування
Одним з основних напрямків нашої діяльності є документування реалій промислових ферм та жорстокості щодо тварин, яку вони викликають. Для цього ми проводимо розслідування та демонструємо їх у ЗМІ. Ми опублікували понад 40 розслідувань із понад 10 країн, в т.ч. документування умов та поводження з тваринами на хутрових та бройлерних фермах у Польщі, хутрових та риболовецьких господарствах Литви, ферми фуа-гра в Україні, – що призвело до вилучення цієї сумнозвісної страви з меню 11 ресторанів Великобританії та 7 ресторанів в Україні. Ми також розмістили майже 80 рекламних щитів з фотографіями з розведення бройлерів на вулицях Польщі – це дало змогу охопити ширшу аудиторію.
Багато людей досі не знають про жорстоку практику, що застосовується у промисловому фермерстві, а розслідування та детальна документація дозволяють нам показати страждання тварин. Ми проводимо розслідування не тільки в країнах, де працюють організації, що входять до Anima International, – нещодавно ми опублікували результати нашого розслідування на бійні свиней у Таїланді, де було виявлено жахливі умови життя, транспортування та забою свиней. Тварин б’ють, жорстоко перетягують до місця забою і вбивають без оглушення.

2) Ми співпрацюємо та ділимось знаннями
В рамках Anima International ми організовуємо конференції, тренінги, ділимось знаннями та інвестуємо в розвиток. Ми беремо участь у 53 коаліціях, ми організували дві міжнародні конференції з прав тварин (CARE), понад 50 тренінгів на національних та міжнародному рівнях. Ми також створюємо листівки, плакати, подкасти та вебінари, які є джерелами знань, якими ми поділилися з понад 30 організаціями. У 2018 році ми організували першу в Україні конференцію з прав тварин, а у 2019 році – і в Росії.
Ми намагаємось підвищити емпатію до тварин та усвідомлення їх страждань, постійно розширюючи групу наших одержувачів. Ми також інвестуємо в розвиток наших співробітників, волонтерів та місцевих активістських груп – таким чином виховуємо майбутніх лідерів, підвищуємо цільову ефективність організації та створюємо надихаючий простір для дій. Окрім обміну знаннями та досвідом, ми також надаємо фінансову підтримку меншим місцевим групам, щоб вони могли розвиватися та діяти на користь тварин.
Підтримка місцевих організацій допомагає нам побудувати рух для боротьби зі стражданнями тварин там, де вона тільки починає розвиватися. На прикладі розслідування з бійні свиней у Таїланді ми могли переконатися, що жорстоке поводження з тваринами у багатьох місцях, на жаль, все ще буденна річ. Ваша пожертва – величезна допомога тваринам, яка може змінити їх долю. Підтримати нашу діяльність можна за посиланням: https://opencages.com.ua/take-action/donate

3) Ми покращуємо добробут тварин
Ми зменшуємо страждання тварин, співпрацюючи та впливаючи на компанії, припиняючи жорстокі практики.
Завдяки нашій діяльності 380 брендів відмовилися з продажу хутра, а 267 компаній та ресторанів зобов’язались вести бізнес, без яєць кліткового утримання курей. В рамках European Chicken Commitment компанії підписали 11 зобов’язань щодо вдосконалення стандартів добробуту курей. Найбільший інтернет-супермаркет у Польщі (Frisco) оголосив про введення політики ECC для курчат-бройлерів до 2026 року. Ми також ініціювали перші в Україні та Білорусі кампанії з вільного від кліток утримання.
На додаток до підвищення обізнаності та співчуття до тварин, ми працюємо через прямий контакт із тваринницькою промисловістю, а також з ритейлерами та компаніями, які працюють з нею.

4) Ми змінюємо законодавство
Ми наполягаємо на зміні політики, ми працюємо із законодавцями, щоб забезпечити певні та негайні кроки до захисту тварин.
Ми запропонували 6 законопроєктів та в Польщі ми розпочали кампанію з призначення омбудсмена з прав тварин. У Великобританії ми зібрали 100 000 підписів, що підтримують заборону на ввезення хутра. У Литві 28 000 людей підписали петицію про заборону хутряних ферм, яка була адресована парламенту. У 2018 році в парламенті Естонії ми представили проєкт закону про заборону хутряних ферм, а у 2019 році в Україні відбулася перша юридична конференція з прав тварин, а також був розроблений законопроєкт за заборону виробництва фуа-гра в країні.
Ми усвідомлюємо, що крім підвищення обізнаності та зміни споживчих звичок, тваринам потрібні системні зміни та правовий захист. Наша мета – максимально висока ефективність – саме тому, окрім кампаній, що пов’язані з харчуванням, ми постійно працюємо та спілкуємося з політиками, юристами та організовуємо конференції з питань правового захисту тварин.

5) Ми інвестуємо в рослинну революцію!
Ми просуваємо дієту на рослинній основі, працюючи з експертами, а також пропонуючи знання та підтримку у впровадженні дієт на основі рослинних раціонів.
Понад 60 тисяч жителів 7 країн зареєструвались на Vegan Challenge. Завдяки нашим кампаніям 679 ресторанів ввели у своє меню рослинні опції. В рамках проєкту Chefs For Change ми встановили співпрацю з 15 всесвітньо відомими кухарями. У Польщі та Естонії ми провели Food Innovation Summits, у яких взяли участь понад 500 компаній.
Національні рослинні кампанії налагоджують співпрацю з ресторанами, розширюючи їхнє безм’ясне меню. Українська кампанія охопила 17 закладів, тоді як естонська кампанія покращила меню 53 місць. У Литві ми налагодили таку співпрацю з 99 ресторанами, і нам вдалося досягти такої ж кількості в Польщі.
Ми віримо, що добробут тварин в наших руках. Щоденними рішеннями ми формуємо реальність, яка нас оточує, і, роблячи правильний вибір як споживачі, ми можемо підтримувати бізнес відповідно до наших поглядів – адже попит визначає пропозицію. Навіть часткова відмова від м’яса або вибір кави на рослинній основі замість коров’ячого молока – це вже крок до кращої реальності!
Крім того, ми постійно розширюємо сферу нашого руху, інвестуючи в нові кампанії організації, публікуючи проблеми страждань тварин у ЗМІ та впливаючи на громадську думку. Ми охопили 1,5 мільйона фоловерів у соціальних мережах, а 1,5 мільярда – за допомогою традиційних засобів масової інформації.
Міжнародна співпраця дозволяє нам допомагати тваринам з ще більшим успіхом – разом ми ближчі до змін, які хочемо бачити!
Підтримати зміни можна тут

Джерело: https://animainternational.org/
Авторка: Кася Олешкевич, активістка «Відкриті клітки Польща»
Переклад з польської та адаптація: Альберт Мончка, активіст ГО «Відкриті клітки Україна»