Чи знали ви, що свині мають інтелект, який можна порівняти з інтелектом трирічного малюка? Ці тварини дивовижні! Вони займають п’яте місце серед найрозумніших тварин у світі. Активістки ГО “Відкритті клітки Україна” підготували підбірку цікавих фактів про них, аби ви також могли впевнитися у тому, які свині неймовірні.

Факт 1

Попри те, що неохайних людей часто порівнюють зі свинями, ці тварини, навпаки, дуже люблять чистоту. Вони ніколи не ходитимуть до туалету поблизу місць, де вони сплять чи їдять. Навіть новонароджені поросята залишають своє місце для сну, щоб задовольнити фізіологічні потреби.

Факт 2

Свині не пітніють. У них не так багато потових залоз, тож тварини катаються та сплять у багнюці чи плавають у воді, щоб охолонути. Також катання у багнюці допомагає захистити шкіру свині від сонячних опіків.

Факт 3

Свині розумніші за будь-яку породу собак. За два тижні вони запам’ятовують свої імена та відгукуються на них, якщо їх покликати. Свині навіть здатні грати у відеоігри краще за деяких приматів.

Факт 4

Свині-мами співають своїм дитинчатам під час годування. Новонароджені поросята вчаться бігти на голос мами, а самі свині постійно спілкуються між собою. Вони вміють видавати понад 20 різних звуків, які варіюються від вираження голоду до шлюбних криків.

Факт 5

Свині люблять чухати боки об дерева та обожнюють, коли люди-опікуни гладять їм животи! Свиням також подобаються різні розвиваючі іграшки та вони залюбки бавляться одна з одною.

Факт 6 

Свині чудово орієнтуються у просторі. Вони можуть знайти дорогу додому здалека, часто долають великі відстані та вміють розвивати швидкість до 17 кілометрів на годину.

Факт 7

Свині полюбляють спати ніс до носа. Тварини сплять близько одна до одної, торкаючись своїх друзів п’ятачками, щоб залишатися поруч навіть уві сні. Свині — одні з найбільш соціальних істот, вони створюють тісні зв’язки з іншими свинями та людьми.

Факт 8

Свині мають виняткову пам’ять, особливо коли справа доходить до просторового розташування об’єктів. Якщо вони знайдуть чудове місце з їжею, вони не забудуть повернутися до цього місця ще раз!

Факт 9

Свині дуже страждають на промислових фермах. Тварини змушені жити в таких малих ящиках, що ледве можуть розвернутися або зручно лягти. Поросята проходять крізь жорстокі каліцтва, такі як обрізання хвостів та зубів, тому що брак місця на промислових фермах призводить до підвищеного стресу, напруги, агресії та бійок серед свиней.

Факт 10

Свині заслуговують на хороше життя. Вони є живими істотами, які мають широкий спектр емоцій та відчувають біль. Ферми обмежують цих розумних і чутливих тварин в усьому, що є для них природним. Свині заслуговують на хороше життя, в якому вони зможуть ростити своїх малюків та займатися природними справами — шукати їжу, ніжитися з іншими свинями та вільно пересуватися.

Ви можете допомогти свиням жити життям, на яке вони заслуговують, приєднавшись до руху “Відкриті клітки Україна”. Разом ми зможемо побудувати світ, вільний від страждань тварин.

Авторка статті: Настя Рашевська, активістка ГО “Відкриті клітки Україна”

Джерело: worldanimalprotection.us