Animal Charity Evaluators, яка займається оцінкою ефективності організацій з захисту прав тварин, оголосила чотири найефективніших організацій у світі. Відкриті Клітки – одна з них! Тож у цьому році ми маємо звання Top Charity і ми дуже пишаємось цим!

Якщо вам цікаво, яку організацію з захисту прав тварин підтримувати, Відкриті Клітки повинні бути вашим вибором. Чому? Хто допомагає тваринам найбільш ефективно? У 2017 році Відкриті Клітки отримали звання Standout Charity. Після оцінки, проведеної Animal Charity Evaluators, ми були нагороджені званням однієї з 12 найефективніших організацій у світі та першою подібною організацією, що походить з Польщі. Цього року, після дуже тривалого процесу верифікації https://bit.ly/2P21wmd, ми отримали назву TOP CHARITY під назвою Anima International – організацією, яку ми створили і в якій асоціюємо наші філії з усіх країн! Це означає, що ми є однією з 4 найефективніших організацій з захисту прав тварин у світі та першою подібною організацією, яка діє в Україні.

Як виглядав процес перевірки? Animal Charity Evaluators перевіряють існуючі організації, що займаються наданням допомоги тваринам та їх захистом. Збирає дані про тисячі організацій, більшість з яких відсіюється через невиконання відповідних критеріїв. Процес поглибленої верифікації – це дуже довга процедура, яка складається з розмови, доставки документів і, перш за все, детального дослідження витрат та успіхів кожної з обстежених організацій. Великий акцент робиться на максимально можливій прозорості. Це стосується також належних організаційних рішень та помилок. В процесі перевірено, зокрема:

  1. Чи у нас є послідовні плани розвитку, і чи нам потрібно більше коштів, для ведення діяльності.
  2. Чи ми працюємо ефективно, що допомагає великій кількості тварин.
  3. Чи ми керуємо нашими коштами з розумом і витрачаємо їх відповідально, не несучи зайвих витрат.
  4. Чи наша діяльність достатньо успішна.
  5. Чи ми можемо визначити ефективні та неефективні програми допомоги тваринам, і на основі цих даних ми відповідно змінюємо свою діяльність.
  6. Чи ми маємо сильне керівництво та добре розвинене бачення стратегічних дій.
  7. Чи для нашої організації характерна культура праці та міцна структура.

Які наші сильні сторони? За оцінками Animal Charity Evaluators:

«Керівництво Anima International» орієнтується на стратегію та шукає шляхи коригування чи зміни тактики, щоб допомагати тваринам більш ефективно.Організація має чітку уяву про те, як вимірювати свій прогрес і ставити конкретні та вимірювані цілі “.
За два роки активності в Україні Відкриті Клітки суттєво посилили зоозахисний рух. Хоча б тому, що працюємо з питаннями, що стосуються тварин на промислових фермах. Завдяки цьому маємо шанс сильно вплинути на зміну долі тварин у місцях, де їх правами серйозно нехтують. Крім того, “Відкриті клітки” вже задокументували багаторічний успіх у розширенні заходів із захисту тварин, проведенні багатьох ефективних кампаній, переконуючи компанії відмовитися від принципу ведення кліткового господарства. Ми є однією з небагатьох організацій, яка сильно орієнтується на прозорість та різноманітність залучених працівників. (https://bit.ly/2OYbQvd https://bit.ly/351eWEf)
Які наші слабкі місця? На думку Animal Charity Evaluators, головне занепокоєння стосовно нашої діяльності спричинене тим, що ми надто покладаємось на волонтерську роботу, що, з одного боку, допомогло нам ефективно діяти у східних країнах та розвивати там подальші організації, але з іншого, виникають побоювання, що в довгостроковій перспективі принцип покладатися лише на неоплачену волонтерську роботу, може послабити силу організації.

Підтримайте нас пожертвою, щоб ми діяли ще ефективніше: https://bit.ly/353xd3W

Що означає звання Top Charity? З усіх досліджених організацій ACE присвоює два типи звань.

  • Top Charities (Найкращі організації) – організації, що мають найбільший вплив на покращення долі тварин і все ще потребують ресурсів для кращої роботи.
  • Standout Charities (Видатні організації) – організації, що виконують значну роботу з захисту прав тварин та Animal Charity Evaluators, переконані у їх ефективності. З різних причин їм бракує дещо, щоб їх можна було включити до категорії «Top».

Визнання нас однією з найефективніших організацій у світі та отримання звання Top Charity – це велика честь для нас, але також поле для подальших дій. Ми не відмовляємось від боротьби за кращу долю тварин, не будемо спочивати на лаврах – зробимо все, щоб зберегти звання Top Charity. Ми також знаємо одне – без Вас і Вашої підтримки ми не були б там, де ми є. Якщо ви підтримуєте нас пожертвами, ділитесь нашими петиціями, слідкуйте за нами в соціальних мережах, ви є волонтерами або прихильниками Відкритих Кліток, це також ваше звання та ваша відзнака. Саме завдяки вам ми можемо говорити про шкоду для тварин та вимагати у зв’язку з цим змін. Кожна гривня, кожен «репост», кожен підпис – це крок вперед у цій боротьбі. Ви чудові і ми знаємо, що ми завжди можемо розраховувати на вас.
Приєднуйтесь до нашого волонтерського руху: https://bit.ly/2Oo1KDx